2015. sze 16.

Nem csak a húszéveseké?

írta: kreatív pszichológia
Nem csak a húszéveseké?

girl-524141_1280.jpgSzégyenkezve vallom be, huszonévesen a negyvenes nők számomra vállalhatatlan konfekció  kosztűmös, dauerolt hajú, középkorú HÖLGYEK voltak. Most, hogy alig egy év választ el az ominózus negyventől már más szemüvegen át látom a helyzetet. Negyvenes NŐNEK lenni jó, lássuk miért!

    • Már smink nélkül is le merek menni a boltba!
    • Nem kell attól tartanom, hogy ha miniszoknyát húzok – mert nagy ritkán még megesik – utánam fütyülnek az utcán, de ha mégis, azt jóleső mosollyal nyugtázom legbelül.
    • Már nem akarok megnyerni minden verbális csatát, mert megtanultam kedves barátomtól – Szegvári Katalintól – hogy „Az embernek vagy igaza van, vagy kamasz gyermeke.” - és a kamasz gyermek jelen esetben szabadon helyettesíthető férjjel, baráttal stb.
    • Nincs már szükségem annyi játszmára, ki tudom mondani, amit gondolok, érzek, vagy szeretnék, csak úgy egyszerűen "pacekba". Ráadásul azzal sem töltök már hosszú estéket, hogy megfejtsem, a nagy Ő – vagy valamelyik kisebb ő - miért mondta akkor azt és úgy. Már azt is tudom, hogy a férfiak lényegesebben kevesebbet gondolkodnak azon, amit mondanak, mint amennyit mi nők gondolkodunk azon, hogy vajon min gondolkodhatott a férfi, amikor mondta.

A cikk folytatását itt találod: anoketszer.blog.hu

Szólj hozzá

életkor pszichológia önismeret 40 anoketszer kreativpszicho