2015. nov 09.

Úgy szép az élet, ha zajlik. Na de mennyire?

írta: Éva28
Úgy szép az élet, ha zajlik. Na de mennyire?

tree-247122_180.jpg

Ha esetleg van valaki a közvetlen környezetetekben, aki gondokkal küzd a munkahelyén, netán nyomasztják a rá háruló döntések, a felelősség, vagy úgy érzitek, párotok hazaviszi a munkahelyi problémákat, nem tud nyugodtan pihenni amikor megtehetné, fel lehet hívni a figyelmét

egy eseményre, ahol sok érdekes dolgot hallhat, tanulhat ezekkel kapcsolatban. Hamarosan megrendezésre kerül a Coachok Szakmai Szövetségének idei, elsősorban cégek, vezetők számára megrendezett Corporate Konferenciája. Kedves kollégámmal, barátommal, dr. Tábor Istvánnal mi is tartunk egy workshopot majd, ahol – a rendelkezésre álló rövid időkeretben – bemutatjuk, hogyan működik a TREE VISION fantázianevű módszerünk. Istvánról tudni kell, hogy nálam kb. 10 évvel idősebb, óriási tapasztalatokkal rendelkező mérnökember, aki a magyar nagyvállalati környezetben (TVK) eltöltött hosszú évek után évtizedeket multinacionális cégnél töltött (sőt, nem is lehet még egyértelműen múlt időben fogalmazni). 

Aztán – egy hosszú magánéleti válsággal, és saját bevallása szerint jó kis masszív életközépi válsággal terhelt időszakot követően -  kb. 8 évvel ezelőtt agydaganatot diagnosztizáltak nála (amiről úgy gondolja, nem lehetett véletlen), és amit gyors, életmentő műtét követett. A nyolcórás műtét sikerült, viszont a látóidegei nem bírták a megterhelést és ébredéskor azzal fogadták, hogy elvesztette a látását és gyakorlatilag nincs is esélye arra, hogy valaha visszanyerje.

Számomra ő egy példaértékű ember, kollégaként pedig óriási élmény vele dolgozni, megtapasztalni azt a fajta megközelítést, figyelmet és ’látásmódot’, ahogyan egy nem-látó, ugyanakkor nagy emberismerettel és rutinnal megáldott ember dolgozni tud.

Azt szoktuk mondani, hogy előlünk semmi nem maradhat rejtve. Minden eszközünk megvan arra, hogy felnyissuk mások szemét is és meglássuk a dolgok lényegét, segítsünk a cégeknek és a cégvezetőknek látni a fától az erdőt.

csodafa.jpg

Több információ itt: http://coachok.hu/corporate

De vajon túlzás azt hinni, hogy semmi sem véletlen ami velünk történik? Mennyire vagyunk felelősek a döntéseink következményeiért? Hogyan tanulhatunk azokból a dolgokból, amik velünk történnek?

Személyes történettel folytatnám a témát, itt:

http://coachco.blog.hu/2015/11/09/mindennek_megvan_az_oka_de_ha_nincs_is_elobb-utobb_rajovunk_mit_tanulhatunk_belole

 

 

Szólj hozzá

coaching executive coaching karrierépítés coach co munkahelyi gondok