2015. sze 14.

A Lelkizóna és szerzői csapata

írta: kreatív pszichológia
A Lelkizóna és szerzői csapata


942662_538949899502468_1904934321_n.jpgA Lelkizóna – Magyarország első pozitív pszichológiai magazinjaként – 2011-ben indult, hogy megmutassuk: a pszichológia nemcsak gyógyítani tud, de abban is segíthet, hogy tel­je­sebbé, bol­do­gabbá, kiegyen­sú­lyo­zot­tabbá vál­jon életünk. 2015-ig 35 pszichológus szerző közel 1000 cikke jelent meg a lelkizona.hu oldalon, amelyet naponta 5-600-an kerestek fel.

A Lelkizóna 2015 végén megújult. Közérthetően és közvetlen hangnemben, de a szakmai 16427798_1317224975008286_4100773399930080420_n.pngkorrektségre és alaposságra ügyelve írunk olyan sokakat érintő témákról, mint az önfejlesztés,
párkapcsolatok, gyermeknevelés. Az új stílus egy – részben – új szerzői csapatot is jelent. A Lelkizóna blog hét állandó szerzője saját egyéni stílusában, szemléletmódjával és szakmai hátterével írja le gondolatait, adja át tudását, tanácsait. A változatosságot és a gondolatok sokszínűségét vendégszerzőink írásai és szakértőkkel készített interjúk is elősegítik. 

Örülünk annak, hogy a Lelkizóna stabil, állandó olvasótábort tudhat magáénak, amely egyre bővül. Írásaink rendszeresen megjelennek az Indexen, ami segít abban, hogy egyre több emberhez juttassuk el a pozitív pszichológia üzeneteit. A 2016-os évben közel 1 millióan keresték fel oldalunkat, a legmagasabb napi látogatószám 32 000 volt, és a tavalyi év legkedveltebb írását több mint 50 000-en olvasták!

Az oldalon szereplő tartalmak szerzői jogi védelem alatt állnak. Felhasználásuk csak a szerző előzetes írásbeli engedélyével, forrásmegjelöléssel lehetséges. 

Lelkizóna blog képviselete, kapcsolat: Kovács Szilvia, e-mail: lelkizona@gmail.com

  

Állandó szerzők a Lelkizónán

 

Czecz Fruzsina – pszichológus és újságíró

arckep_2016.jpgA Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem pszichológusként. Tanulmányaim alatt és után a toborzás, kiválasztás, tréningek területével ismerkedtem meg először.
Később óvodában és középiskolában segítettem a gyerekek, pedagógusok és szülők munkáját.
2013-ban több tervem, álmom is megvalósult: elvégeztem a Sanoma (ma már Centrál) Médiaakadémia akkreditált újságíró képzését, és ebben az évben született meg a kisfiam. 

Ő (ki más?) inspirált arra, hogy gyereknevelési témákról írjak: örömökről és nehézségekről, hol személyes történetekkel, hol egy kis pszichológiai ismeretterjesztéssel fűszerezve. 
A cikkek mellett a szülőknek szóló csoportfoglalkozásokon is arra törekszem, hogy megerősítsem a résztvevőket, és segítsek eligazodni a nevelés útvesztőjében.

témák: családtervezés, babavárás, szülés, szülővé válás, gyereknevelés


Elérhetőségeim:

E-mail: hello@gyerekkelvagyok.net
Blog: facebook.com/gyerekkelvagyokblog
Web: www.gyerekkelvagyok.net

 

 

Jantek Gyöngyvér - klinikai szakpszichológus jelölt

témák: autizmus, evészavar, gyermek-, és kamaszkori lelki problémák, érzelemszabályozás, krónikus beteg gyerekek pszichés egészsége 

Elérhetősegeim:

E-mail: igen@szeretemaferjem.hu

Web: http://szeretemaferjem.blog.hu/

 

 

 

Koskovics Éva – coach, business coach

_mg_1349.jpg

Közgazdászként sokat dolgoztam vezetőkkel, sokféle céget megismerhettem és kellő tapasztalatot gyűjthettem az üzleti életből. De legjobban mindig az emberek érdekeltek, akikkel dolgozhattam, akiken valójában mindig sokkal több múlik, mint azt sokan gondolnák. Írásaimmal az a célom, hogy megosszam hasznosnak vélt felfedezéseimet, gondolataimat másokkal is. Szándékaim szerint segíthetek velük, szerezhetek pár jó, inspiratív percet az olvasóknak. Az üzleti világban, a családi, civil, társadalmi élet egyéb területein szerzett tapasztalataimat, pszichológiai és coaching tanulmányaimat próbálom vegyíteni az élet adta témákkal, élményekkel.

témák: coaching, szervezetfejlesztés

Elérhetőségeim:
E-mail: koskovics.eva@kokart.hu
Facebook: https://www.facebook.com/kokartcoaching/
Blog: www.coachco.blog.hu
Web: www.kokart.hu

 

 

Kovács Szilvia – tanácsadó szakpszichológus és a Lelkizóna alapítója

img_3347_kor.JPGKovács Szilvia, tanácsadó szakpszichológus vagyok, a Kreatív pszichológia módszer megalkotója, a Lelkizóna magazin elindítója és szerzője 2011 óta. Közel 10 évig gyermekekkel foglalkoztam a Budai Gyermekkórházban és az Óbuda-Békásmegyeri Nevelési Tanácsadóban. Kislányom születése óta a Mosolygó Pszichológiai és Fejlesztő Központban dolgozom, ahol felnőtt pszichológiai tanácsadással foglalkozom, kreatív pszichológiai módszerek, szemléletváltó technikák alkalmazásával.

témák: érzelmi intelligencia, női krízisek és önbizalomproblémák

Elérhetősegeim:

E-mail: lelkizona@gmail.com
Blog: http://kreativpszichologia.blog.hu/

 

Web: http://kreativpszichologia.hu/

         http://www.elegjoanya.hu/

  

 

Mogyorósy-Révész Zsuzsanna – pszichológus

img_8038_01.jpgTanácsadó szakpszichológus és EMDR-terapeuta vagyok, közel három évtizede a pályán. A gyakorlati munka mellett, amit a Metamorfózis Műhely csapatában végzek, a szakemberképzésben is szerepet vállalok.

Speciális érdeklődési területem a stressz, krízis, traumák és a stresszkezelés. Nagyon fontosnak tartom, hogy rendelkezzünk olyan képességgel, ismerjünk olyan önsegítő gyakorlatokat, amik nehézségek, érzelmi megterhelések idején is segítenek megőrizni vagy rövid időn belül visszaállítani a pszichés egyensúlyunkat. Az önszabályozást támogató gyakorlatok közül különösen közel állnak hozzám a képzőművészeti technikák - művészetterápia - alkalmazása. Ebben a témában indítottam saját blogomat is.

témák: traumák, traumakezelés, mentálhigiéné, művészetpszichológia

Elérhetőségeim:

E-mail: mogyorosi.revesz.zsuzsa@gmail.com
Blog: Pszichológus a galériában

Facebook-oldal: Gallery Psziché

 

 

Szabó Elvira – pszichológus és könyvszerkesztő

szaboelvira_2016_2.JPGPszichológia szakon diplomáztam, ezt követően több területen is kipróbáltam magam igazi útkeresőként: cikkeket írtam újságíróként egy fogyasztóvédelmi lapnak, majd egy pszichológiai lapnak, dolgoztam egy civil szervezetnél, és álláskeresők számára pszichológiai, munkakeresési és karrier-tanácsadást tartottam. Jelenleg pszichológiai, gyereknevelési és tudományos ismeretterjesztő könyvek szöveggondozását végzem kiadók számára. Kreatív írással is foglalkozom, alkalmanként egy-egy novellát publikálok hazai irodalmi lapokban.

szerzőként kedvelt témáim: pszichológia, társadalomtudományok, karriermenedzsment, önismeret és életmód

Elérhetőségeim:
E-mail: elvira@elviraszabo.com
Saját szerzői weboldalam, ahol a publikált szépírói munkáim is olvashatók: ElviraSzabo.com
Szakmai munkák, referenciák: https://hu.linkedin.com/in/elvira-szabó-a9b984a4
Cikkeim a Lelkizónán: katt erre a linkre...
Facebook-oldal: Vargabetűk – egy oldal azoknak, akik szívesen indulnak külső és belső utazásokra
Instagram: elvira_szabo_

 

 Ur Anita - coach

_mg_6452_1.JPGHosszú évekig pedagógusként dolgoztam, majd a pályamódosítás mellett döntöttem. Továbbra is maradt az oktatás és a fejlesztés, de immár felnőttekkel - vezetőképzési területen helyezkedtem el, kompetenciafejlesztéssel foglalkoztam, elsősorban módszertani szakértőként. Ebben nagy segítségemre volt a saját 3 éves vezetői tapasztalatom, illetve a tréner- és coach-képzés során megszerzett jelentős módszertani eszköztár. Immár 3 éve saját blogot vezetek önfejlesztés témában és ezzel párhuzamosan egyéni ügyfelekkel dolgozom coachként. A célom a coaching munkám során és a blogommal is: a motiválás, az inspirálás, a belső erőforrásaink mozgósítása, ami megadhatja a lendületet a jókedvű hétköznapokhoz és a nagy álmok, nagy tervek megvalósításához.

témák: önfejlesztés, önmegvalósítás, karrier, változások elindítása és kezelése, munka-magánélet egyensúlya, célkitűzés-célmegvalósítás

 

Elérhetőségeim:

E-mail: ur.anita@gmail.com

Blog: http://oromterv.blog.hu

Facebook: https://www.facebook.com/oromterv/

Web: http://coachingneked.hu/

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá

bemutatkozás rólunk csapat Lelkizóna