2015. nov 10.

10 dolog, amitől elbúcsúzhatsz anyaként

írta: Czecz Fruzsina
10 dolog, amitől elbúcsúzhatsz anyaként

1. Unalom.
Nincs több "Na, ma mit csináljak?" típusú kérdés, mert kis programszerveződnek mindig rengeteg ötlete van. Ne izgulj, egyikből sem maradsz ki! Sőt, valószínűleg abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy rögtön több verziót is ajánl. Csak győzz választani (vagy legalábbis sorrendet felállítani)!

2. Rend.
Túl egyhangú lenne a sok, élére állított könyv és DVD a nappaliban. Az asztalok és szőnyegek is elhanyagoltnak éreznék magukat, ha nem lenne rajtuk nonstop építőkocka, babaház és vonatpálya. Profi lakberendeződ segít, hogy élet költözzön a lakásba, és színesebbé váljon a tér. A fehér fal különösen gyorsan változtatja a színét...

3. Elegendő alvás.
A sok alvással csak értékes időt vesztesz. Ki tudja, milyen nagy pillanatról maradnál le, ha még plusz két órát aludnál? Ehelyett élvezheted a természet különleges ajándékait, mint például a napfelkeltét. Egészen az elejétől.

4. Egy egész doboz keksz. Egy egész Túró Rudi. Egy egész tábla csoki. Egy egész pohár joghurt.
Köszönd meg, hogy van, aki vigyáz az alakodra! A fürdőruhaszezonban örülni fogsz neki. Ha az édességeken való osztozáshoz némi járás tanítás, úszás vagy bicikli oktatás is társul, a hatás még tökéletesebb.

5. Csukott fürdőszobaajtó.
Tudjuk, hogy a pára a fürdőszoba legnagyobb ellensége. Ezért különösen hasznos, ha nyitott ajtónál, elhúzott zuhanyfüggönnyel mosakodsz, hiszen rögtön megoldódik a szellőztetés problémája. Lehetőleg WC-re is nyitott ajtónál menj, így könnyebben megtalál a társalkodó(nő)d. Beszélgetve mégiscsak nagyobb élmény pisilni, és biztosan nem fogsz félni egyedül.

6. Mosásmentes nap.
Nem a ruha teszi az embert, de az öltözet mégis nagyon sokat elárul. A család ruháinak tisztaságáról és frissességéről naponta van lehetőséged gondoskodni. Ráadásul folyamatosan legyőzheted önmagad. Egyre jobb szintidőket produkálhatsz a "Lakásban való szennyeskutatás" című versenyben.

7. Forró kávé. Forró tea. Forró leves.
A túl meleg italok és ételek fogyasztása számos gyomorbetegség forrása lehet. Ettől kímél meg gyermeked, mert szeretné, ha még sokáig jó egészségben játszanál vele. A jeges kávé, az ice tea és a hideg gyümölcsleves is finom dolog, válassz ezek közül! Körülbelül 15 év elteltével szép fokozatosan visszatérhetsz a meleg változatokhoz.

8. Hosszas telefonálás.
Sok beszédnek sok az alja. Ne ess túlzásba, csak fókuszálj a lényegre! Ki, mikor, hol, mit csinált? A miért már nem érdekes, és tekints el az érzelmek részletezésétől is!

9. A könyvespolc tartalma.
Modern világban élünk, a jövő (vagy már a jelen?) az e-book-é, okostelefoné. Időpazarlás lenne bekucorodni a kanapé sarkába egy jó könyvvel, és fél napig csak olvasni. Görgesd át a Facebook-ot, és minden szükséges infót elérsz 3 perc alatt. Több meg úgysem jut.

10. Ridikül.
Kis táska a kispályásoknak való. Az igazán menők olyan táskával (zsákkal? bőrönddel?) járnak, amit Mary Poppins is megirigyelne. Az a minimum, hogy belefér a pelenka, törlőkendő, váltóruha, almalé, babapiskóta, mesekönyv, ceruzakészlet, cumi, három kisautó és/vagy néhány póniló. A pénztárcádnak, telefonodnak, kulcsodnak és egy csomag zsepinek már nem biztos, hogy marad hely. Sminkcucc? Felejtsd el!

taska.jpg
Igen, ettől a tíz dologtól (meg még sokszor tíztől) mind elköszönhetsz egy időre...
De cserébe olyan élményekhez jutsz, amiket hatalmas veszteség lenne kihagyni, ugye? 

Mivel egészítenéd ki a "toplistát"?

Ha szívesen olvasnál még Gyerekkel vagyok témában, csatlakozz facebook oldalamhoz!

Czecz Fruzsina

Szólj hozzá

nyereség anyaság lemondás gyerekkelvagyok Gyerekkel vagyok